Еднокрила входна врата Т-109, цвят Тъмен орех
Полезно

Тъмната врата – акцент и стил в интериора

Тъмната врата удачно се вписва в дизайна на помещението и се съчетава добре с обкръжаващото я пространство. Една от популярните тенденции в интериора с  тъмните елементи е да се съчетава със светли и да се допълват. Много от хората предпочитат точно такива решения.

Тъмната врата има следните преимущества:

  • практичност
  • създава разкошна атмосфера
  • много добре се комбинират със по–светли  тонове
  • придава допълнителен акцент на дизайна на помещението.

Скъп и елегантен външен вид отличава изделието,което е изработено в тъмен цвят. Важно  е да знаем,че тъмния цвят освен  като ефект, може да бъде  и допълнение към интериора.

T 1001 01

Комбинация на тъмна врата с интериора

Вратата в черен цвят изглежда стилно и  може да се съчетава със светли и бели стени. Хубаво е помещението да бъде просторно и да има елементи от декора в същия цвят.

Цвят Венге – се комбинира много добре със пастелни тонове – бежово, светло сив. Пода при тази комбинация трябва да бъде различна от същия цвят и така вратата ще придаде светло кафяв оттенък.

Тъмно кафевият цвят е много популярен-тъмен дъб,орех. Той се съчетава добре със стени в бежов цвят.

Тъмно сив цвят-той се използва много рядко. Добрата комбинация при него е със светло сиви мебели и бял под.

Тъмна врата и тъмен под не е много препоръчително за малки помещения, за да не изглеждат мрачни.

Вратата в тъмен цвят се вписва отлично в светлия интериор. Така изглежда екстравагантно и изискано. Такива врати се комбинират и с любими нюанси и под в светъл цвят. Така ще бъде хармонично съчетание с достатъчно свободно пространство.

Вратите в тъмен и много тъмен цвят се съчетават много добре в съвременния стил.

Има няколко избора, които придават определен ефект, когато поставяме тъмна врата в интериора. От части допълнителните детайли като прозорци, мебели, под и стени също оказват влияние за изгледа на интериора съчетан с тъмна врата.

В светлия интериор, тъмната врата може да бъде акцент, който подчертава дизайна. Белият под може добре да се съчетае с тъмния цвят и се създава ярък контраст. Тъмният цвят привлича вниманието и създава елегантност. Такива врати може да се монтират в големи стаи, които имат хубаво осветление.

В последните години тъмната врата е много предпочитана и популярна. Тя се комбинира с болшинство от интериори и придава изисканост, стил и екстравагантност.