Важността на начина на отваряне на интериорните врати

Входна врата модел 014 A от Порта Нова Велико Търново
Полезно

Важността на начина на отваряне на интериорните врати

Когато лично избирате интериорните си врати, това означава, че демонстрирате индивидуалния си стил и вкус. Изборът им трябва да се направи според тяхното предназначение за конкретно помещение. За щастие разнообразието от много модели, цветове и изработки ще ви помогне да задоволите вашите очаквания.

При избора на интериорни врати трябва да се знае за какво помещение ще бъде тя – килер, баня, стая и т.н.

А замисляли ли сте се за посоката на отваряне на вратата?

Най–популярните врати са тези, които се отварят навън или навътре в помещението. А ако искате да спестите пространство в стаята, може да се спрете на плъзгащи интериорни врати, те са доста удобни и практични. Оборудвани са с плъзгащ механизъм и специални релси, по които се движи крилото. Самото то, когато е плъзгащо има възможност да се движи успоредно и спестява доста пространство. Като цяло, идеята за плъзгаща врата е дошла от древен Китай. Зародени там, бързо са се разпространили и в Япония. Поради малките помещения предназначени в тези страни, китайците измислят плъзгащите врати, които са удобни и практични за ползване. По този начин остава повече пространство в стаята, за да се подредят вещите и се запазва хармонията в дизайна.

Най–старите плъзгащи врати/прегради са се изработвали от стъкло и били декорирани със скъпоценни камъни. С течение на еволюцията, диапазона доста се разширява откъм материали за изработка. Изборът става доста по–богат. На пазара започват да се предлагат повече варианти за изработка, различни декорации, различни материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *