Важни акценти при избора на входна врата

Полезно

Важни акценти при избора на входна врата

Когато решим да сменяме входната врата на дома, офиса, вилата ни, невинаги сме наясно какво точно търсим.

На какво трябва да обърнем внимание при избора на входна врата?

Заключваща система

Ако искаме вратата да е сигурна, трябва да се спрем на тези, които осигуряват това. В днешно време по отношение на заключването, можем да кажем, че има много варианти. Най-добре е входната врата да е снабдена с две независими заключващи системи. Доста модели предлагат и скрито заключване тип резе, което е от вътрешната страна и е незабележимо.

Пасивни шипове

Допълнителна сигурност осигуряват и пасивните шипове, които се срещат при голяма част от вратите. Те влизат в самата каса при затваряне на крилото.

Патрон

Когато избирате своята входна врата, обърнете внимание и на патрона. В днешно време там се поставя капачка, която не позволява разбиването му по никакъв начин.

Изолация на крилото

При избора на врата, разбира се влияние оказва и изолацията на крилото. Ако искате врата, която ефективно да изолира от шума и да запазва топлината в дома, потърсете врати, които са с изолация от минерална вата, например. Съществуват и други видове изолация: тип пчелна пита, полистирен, каменна вата и др., които също са ефективни изолационни материали.

Уплътнение на вратата

Освен изолацията, важно е да отбележим, че уплътненията играят важна роля за спомагане на тези важни качества на вратата. Най-добре е да има поставени гумени уплътнения както на крилото, така и на касата. Много от моделите са оборудвани и с праг, който  спомага за топлоизолацията и на него също има поставено гумено уплътнение.

Дизайн и цвят

Не на последно място е външният вид и цвета на вратата. Те оказват най-голямо въздействие при избора на врати, тъй като в повечето случаи първо се насочваме към модела, който ни „грабне окото”, а след това се интересуваме от другите характеристики.

Разнообразието на врати е огромно и ако можем да съчетаем красива, сигурна и ефективна врата определено бихме били изключително доволни от избора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *