6 съвета за гладко протичане на деня за монтаж на вратите

Полезно

6 съвета за гладко протичане на деня за монтаж на вратите

Поздравления! Вече поръчахте вашите входна или интериорни врати. Избирали сте дълго и внимателно. Посетили сте няколко дистрибутори и производители. Вратите вече са ваши. Нямате търпение да завършите ремонта. А замислихте ли се за деня на монтажа? Отделихте ли време? Новите врати придават уют и нов поглед на дома. Помислете и предвидете подробностите. Ето няколко съвета за протичане на спокоен и ефективен работен ден.

  • Освободете пространство

Първата стъпка на подмяната на вратите е премахване на старите. Разчистете работната зона от всички предмети, които можете да преместите. Мебели, саксии и обувки не трябва да пречат на екипа да върши своята работа. Помислете предварително къде ще преместите обемните мебели.

  • Премахнете старото

Ако не сте договорили с монтажната фирма демонтаж  на старите врати и каси, отделете време за премахването им. Информирайте се предварително за необходимите инструменти и какъв отвор да оформите. Предвидете довършителни дейности след демонтажа на вратите. Възможно е да се откъснат по-големи парчета от стената и мазилката.

  • Покрийте

След разчистване на работната площ около вратите покрийте мебелите в помещенията. При демонтажа и монтажа има рязане и къртене с машини, при което се вдига прах. Монтажната група ще разчистят мястото след монтажа на вратите, но останалата част от помещенията ще остане изложена на фините частици. Предлагат се разнообразни решения за предпазване на мебелите и повърхностите от прах и надраскване.

Монтаж на интериорни врати

  • Осигурете достъп

Ако в деня на монтажа няма да сте вкъщи, осигурете Ваш представител на обекта. Монтажната фирма договаря предварително деня и часа на монтаж така, че да имате време да осигурите достъп. Уверете се, че лицето избрано от вас е наясно какви врати сте избрали, за да може да даде правилна оценка след като са поставени.

  • Приберете домашните любимци

Нови лица, нови миризми, силни звуци. Всичко това може да стресира домашният любимец. Монтажът на новите врати отнема време. Най-добре е да го изведете от дома, докато тече работата. При монтирането на интериорните врати ще има прашинки, които могат да наранят животното.

  • Рециклиране

След приключване на смяната остават старите врати и каси. Монтажната фирма може да осигури извозване или да бъдат използвани отново. Старите крила на вратите могат да бъдат ползвани за декорация както в дома, така и в градината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *